Skip to content

Ünnep a mindennapokban

Ünnep a mindennapokban

Pincészetünk történetének első gyöngyözőbora egy hétköznapi ünnepi Pillanat. A tétel alapanyagául szolgáló szőlő kíméletes és gyors feldolgozást követően acéltartályban erjedt és érlelődött. A derítést és a szűrést követően négy héten keresztül pihent nyomásálló tartályban, ahol ez idő alatt folyamatosan adagolták hozzá a szén-dioxidot. Ennek a lassú folyamatnak köszönhető a gyöngyözőbor finom buborékszerkezete. A furmint és a hárslevelű fajták nászát tovább élénkíti a tétel elegáns buborékszerkezete. A Pillanat névre keresztelt gyöngyözőbor, garantáltan maradandó emlékké varázsolja a társaságában eltöltött pillanatokat. Könnyed, légies textúrája hamar belopta magát a fogyasztók szívébe, előszeretettel bukkan fel hétvégi baráti találkozásokon, hedonista brunchokon. Hízelgő, barackot, lime-ot, körtét idéző karaktere mellé könnyű szerrel készíthetünk üde nyári fogásokat. Borvidékünk egyedi karaktere teret enged a borászatok kreativitásának, lehetőséget ad arra, hogy a Pillanathoz hasonló üde, játékos karakterű borokat is készíthessünk.

A szó legjobb értelmében vett hétköznapi bor kategóriájának másik kiemelkedő tétele a Grand Tokaj Pincészet szortimenjéből mindenképp a 2018-as Furmint, mely úgy tud ízig vérig terroir bor lenni, hogy egy percig sem hivalkodik a sós-ásványos karakterével. Bármelyik hétköznap este öröm lehet társaságában végig gondolni a nap eseményeit, majd szépen hátra dőlve nyugtázni, hogy nagy baj nem lehet, amíg az ember egy ilyen bort forgat a poharában. Illatában az érett fehérhúsú barack gyümölcsössége, a szőlővirág üdesége, a hordós érlelésből adódó leheletnyi füstös jelleg és tiszta furmint karakter köszön vissza. Ízében már sokkal élénkebben jelenik meg a Tokajtól elvárt karakteres ásványosság, mely mellett megjelenik az őszibarack üde gyümölcsössége. Magában vagy könnyed vacsoránk mellé, mindenképpen hibátlan választás.

Pincészetünk nem mindennapi, de hétköznapokra is szánt borainak kortyolgatása közben az egyetlen rossz érzésünk csupán annyi lehet, hogy miért is nem egy verőfényes késő tavaszi délutánon a Szegi Pince árnyékában fogyasztjuk ezeket a borokat.

Amíg a személyes látogatás várat magára, csempésszünk néhány csepp hagyományt az oltalom alatt álló eredetmegjelölésű tokaji borokkal a hétköznapjainkba!

Belépés

ELMÚLT MÁR 18 ÉVES?