Skip to content

Világelső

Világelső

Nemzetünk kultúrájának elidegeníthetetlen része a magas minőségű borok készítése és tudatos fogyasztása. Őseink már három évszázaddal ezelőtt tisztán látták, hogy a Tokaji borvidék unikális adottságainak köszönhetően mindenképp külön védelemre és szabályozásra érdemes, így 1737-ben megszületett a világ első zárt borvidéke.

A borvidék legnagyobb borászataként, a Grand Tokaj pincészetnek kiemelt szerepe van abban itthon és világszerte, hogy a Tokaji borvidéken készülő, akár évszázados hagyományokkal rendelkező borok a mindennapjaink szerves részét képezzék. Szerepe van abban, hogy ne teljenek el jeles napok anélkül, hogy egy palack kiváló Tokaji borkülönlegesség, mint az aszúbor kerülhessen az ünnepi asztalra. Ez egyben a hagyományokat is képviseli, mivel az aszú a világ legnemesebb természetes édes bora.  Integrátori szerepkörének köszönhetően a borvidék számtalan, ezer arcú szegletében jelen van.

A vulkanikus altalajú borvidék diverzitásának köszönhetően a mindössze 6 engedélyezett szőlőfajtából megannyi típusú és stílusú bor készíthető, legyen szó szikár, ásványosságban gazdag dűlőszelektált száraz furmintról, hízelgően illatos sárgamuskotályról, vagy a botrityses szőlőszemeknek hála egyedi karakterű nemes édesborokról. A szigorú eredetvédelmi szabályozásnak köszönhetően a Tokaji borvidék megismételhetetlen eredetvédelmi borainak magas minősége garantált.

Fogyasztóként közös felelősségünk, hogy nemzeti kincsünket mindennapjainkba integráljuk, tudatos és felelős fogyasztóként helyet biztosítsunk a világon egyedülálló természetes édes Tokaji borokan az ünnepi asztalon.

Belépés

ELMÚLT MÁR 18 ÉVES?