Skip to content

Folyékony arany

Folyékony arany

A 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje a Kossuth-díjas Almási Tamás új filmjének, a Folyékony aranynak. A tokaji borvidékről és a világhírű tokaji aszúról szóló alkotás közönségtalálkozóval egybekötött premierje szeptember 14-én, szombaton lesz a miskolci Művészetek Házában. A Folyékony arany a miskolci világpremier után öt exkluzív vetítésen is látható lesz országszerte. Budapesten, Debrecenben, Kecskeméten és Szombathelyen borkóstolóval egybekötött vetítéseken lehet megtekinteni a Folyékony arany című alkotást, és a filmnézés mellett négyféle tokaji bort is kóstolhatnak az érdeklődők a Grand Tokaj jóvoltából.

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban és Corvin Moziban, a debreceni Apolló Moziban, a kecskeméti Otthon moziban és a szombathelyi Agora Savaria Filmszínházban egy-egy alkalommal, a Folyékony arany című film vetítése után különleges borkóstolón ízlelhetik meg a legendás tokaji bort.

Valamennyi helyszínen az alábbi prémium kategóriás borok kóstolhatók:

Grand Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2013
Grand Tokaj Tokaji Szamorodni édes 2017 
Grand Tokaj Tokaji Furmint száraz „Kővágó” 2015 
Grand Tokaj Tokaji Furmint száraz 2018

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező legújabb dokumentumfilmje a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, az Éclipse Film gyártásában készült el. Az operatőr Vízkelety Márton, a film producere Ugrin Julianna, kreatív producere Ditz Edit nemzetközi borakadémikus. A filmzenét Dés László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző komponálta, a vágó Hargittai László H.S.E.

Photo credit – forrás -Vertigo Média

Belépés

ELMÚLT MÁR 18 ÉVES?