Egri Bikavér Ünnep 2021. - Grand Tokaj
Eseménynaptár

Egri Bikavér Ünnep 2021.

Eger
2021.08.26. -2021.08.28.

Borgasztronómiai élmény Eger szívében

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett egy kiváló környezetben kóstolgatjuk remek borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár huszonötödik alkalommal.

 

 

A gondosan összeállított Egri bikavér kiemelkedő minőségű, remek bor, amely élve a házasítás végtelen lehetőségével, ezerarcú, mégis jellegzetesen egri. Az egri fehér- és rozéborok a vörösökhöz hasonlóan, lendületes savakkal és gyümölcsös zamatokkal adják vissza a borvidéken honos fajták és a termőhely harmóniáját.

 

 

Régi és közkedvelt hagyománya az Egri Bikavér Ünnepnek, hogy a borokhoz Eger és a környék legjobb konyhái készítik az egyedi alkalomra komponált ételeket. Egy bikavér, egy egri étel – igazi borgasztronómiai gála. Két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, az Érsekkert hangulatos varázsa, önfeledt szórakozás várja vendégeinket. Az Egri Bikavér Színpadon a tavalyi kényszerszünet után 2021-ben már lesznek nagykoncertek. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken, ahol a bővülő koncertkínálat mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a vizualitásra és a kényelemre, a kora esti órákban pedig gondolunk a kicsikre és családosokra is.

 

 

A rendezvényen traktorok és veterán járművek felvonulása, magyar gyártású motorkerékpár, illetve veterán autó kiállítás, a kicsiknek gyermekfoglalkozások és az Érsekkertben található nagy és modern játszótér teszi emlékezetessé a hétvégét.

 

 

A idei Egri Bikavér Ünnep részletes programkínálatát a borünnep előtti hetekben közöljük.