Birtokaink


Szarvas Dűlő - Tarcal


A Szarvas-dűlő a Tokaji-hegy tökéletes déli tájolású lejtőjén fekszik, mely az őszi hónapokban segít megőrizni a párás levegőt, ami reggelenként a Tisza és a Bodrog folyó felől érkezik.

A borvidék szinte legkiválóbb szőlőterülete: egyike annak a két dűlőnek, amelyik 1737-ben „első osztály feletti”, azaz különleges termőterület besorolást kapott. Sokáig a Rákócziak, majd 1715–1918 között Habsburg császári, illetve magyar királyi tulajdonban volt.

A dűlő talajszerkezete löszös, ez könnyen felmelegszik, ezért a vegetációs idő az átlagosnál hosszabbra nyúlik. Sorvezetése hegy-völgy irányú, sorhosszúsága a lejtés mértékének megfelelően változik. Ennek szerepe leginkább az, hogy mérsékelje az eróziót.

Művelésmódjára a középmagas kordon a jellemző. Magas tőkeszáma mérsékelt terhelést tesz lehetővé, ami a kimagasló értékű és beltartalmú borok előállításának alapja. Kiváló mikroklímája kedvez az aszúsodásnak.

Kővágó Dűlő - Mád


Mád határának egyik leghíresebb dűlője a Kővágó, amelyik déli fekvése és kedvező mikroklímája kiváló termést és jó aszúsodóképességet biztosít a Furmint szőlő számára. A területet 1993-ban telepítették újra, hektáronként 5000 tőkével.

A riolit- és andezittufával kevert talajon ásványi anyagokban gazdag felület jött létre, mely lehetővé teszi a jól tárolható és érlelhető borok előállítását.

Szentvér Dűlő - Tolcsva


A Tokaji borvidék közepén, az Erdőbénye és Tolcsva között húzódó hegyvonulat déli oldalában található a Szentvér dűlő. Ideális tengerszint feletti magassága és lejtése miatt a téli és kora tavaszi fagyok sem károsítják a szőlőtermést.

A borászat a szőlőtáblát 2003-ban rendezte újra, és hektáronként mintegy 5000 tőkét telepített.

A dűlő talaja riolittufával kevert, kötött nyirok, ezáltal a szárazabb nyári hónapokban is megőrzi víztartalmát. Az innen származó alapanyagokból előállított bor az ásványos talajszerkezet és a kiváló fekvés eredményeként rendkívül zamatos, a fajtára jellemző hársfavirág-illatú és kellemes savösszetételű.

Pető Dűlő - Tolcsva


A Tolcsva környékén található terület 1975 óta biztosítja a kedvező környezeti feltételeket a Hárslevelű és Furmint bor tőkéinek. Az ÉK és DNy tájolású ültetvények talaja szintén szénsavas meszet tartalmazó, gyengén savanyú.

Meszes Dűlő - Erdőbénye


A szerencsi szőlőterületekhez igen hasonló adottságú a szénsavas meszet tartalmazó, gyengén savanyú talajú dűlő. A dél-délkeleti fekvés a közepesen korai érésű szőlőfajtáknak kedvez.