Skip to content

TOP 100 Magyar bor 2019

TOP 100 Magyar bor 2019

A tavalyi kiadvány sikerén felbuzdulva a magazin szakértő zsűrije idén is külön kiadványban gyűjtötte össze, melyek azok a borok, amelyek a legnagyobb számban és értékben fogynak a hazai piacon. Olyan borok kerültek a Fiáth Attila, nemzetközi borakadémikus által vezettett zsűri elé, amelyek kereskedelmi forgalomban stabilan jelen vannak Magyarországon. Ezúttal nem a borversenyek díjai képezték a TOP 100 magyar bor listájának alapját. A kiadó a fogyasztók számára a leghasznosabb információt szeretné összegyűjteni, de sajnos a versenyeken szereplő tételeknél elképzelhető, hogy nem egyszerű a beszerzés. Úgy vélik, egy-egy ilyen listának segítséget kell nyújtani a vásáró számára, melyek azok a borok, amelyeket érdemes kóstolni és valóban megtalálják az üzletek polcain.

Kemelt feladatuknak jelölték meg, hogy a magyar borokat sorrendbe állító lista, a borászokat is orientálja, milyen irányba változik a borkedvelők ízlése.

Büszkén szerepel a magazin hasábjain Tokaj a legeredményesebb borvidékek között és a Grand Tokaj több tételével a legeredményesebb pincészetek között is:

Összesítésben:
4. helyen a Tokaji aszú, 5 puttonyos, 2013
6. helyen a Furmint 2015
34. helyen a Szamorodni 2013
45. helyen a Late Harvest 2016

Továbbá:
Az 5 legjobb fehér bor között második a Furmint, 2015 tételünk.
Az 5 legjobb édes bor között második helyen a Tokaji aszú, 5 puttonyos 2013 tételünk.

Köszönjük az elismerést!

Belépés

ELMÚLT MÁR 18 ÉVES?