Óriási siker az év legnagyobb borkóstolójának szavazásán - Grand Tokaj
Magazin

Óriási siker az év legnagyobb borkóstolójának szavazásán

2022. Március 03.

SZÁSZ TAMÁS 2022.03.03.

A Grand Tokaj Late Harvest nyert a Borjour Magnum közönségszavazásán, a második helyezett egy félszáraz bor lett.

12. alkalommal rendezték meg az ország legnagyobb borkóstolóját, a Borjour Magnumot. Idén új a helyszínen, a Budapest Congress Centerben mutatta meg magát 220 borászat, több, mint 1000 korlátlanul kóstolható borral.

A közel 3000 vendég közül több mint 600 részt vett - ez meglehetősen jó aránynak számít - a szervezők közönségszavazásán: el kellett árulniuk, melyik volt a kedvenc tételük a bemutatón.

Végül több mint 80 borra érkezett voks, összesen 620-an szavaztak – ebből 595-öt tudtak figyelembe venni, a teljesen olvashatatlan, illetve a "Mind jó volt!" szavazatokat nem, de ez így is kifejezetten jó mintának számít egy ilyen jellegű eseményen, ritka, hogy nem borszakértők, sommelier-k szavaznak, hanem a hétköznapi borfogyasztók, vásárlók, érdeklődők. A dobogósokat megmutatjuk, a teljes lista a Borjour oldalán olvasható, ide kattintva.

Szerepel rajta bor Tokajból, Mórról, a Mátrából, a balatoni borvidékről, Szekszárdról, Villányból, Zalából és a határon túlról, vagyis a vendégek tényleg mindent megkóstoltak a rendezvényen, egyetlen borvidéket sem hagytak ki.

 

  1. Grand Tokaj Late Harvest 2018 Tokaj
  2. Miklóscsabi Csoda Ezerjó 2020 Mór
  3. Jammertal Borbirtok Grand 2017 Villány

A szervezők szerint meglepő a desszertborok tündöklése: a közvélekedés globálisan is az, hogy édes vagy édesebb borok népszerűsége csökkent, ehhez képest a dobogó tetején két maradékcukros bor van.

Forrás: https://www.origo.hu/tafelspicc/20220303-oriasi-meglepetesek-az-ev-legnagyobb-borkostolojanak-szavazasan-borjour-magnum.html