Skip to content

Megújult kóstolótér Szegiben

Megújult kóstolótér Szegiben

A Grand Tokaj pincészetnél található a Tokaji borvidék és egyben Közép-Kelet Európa legnagyobb méretű pincéje. A borászat több mint negyedszázada alakította ki a Hatalos-hegyen, Szegi és Szegilong határában lévő, a közel négyszáz éves kőfejtőből létrehozott pincét. Az öt kilométernyi, kétszintes pincerendszer négy földalatti kőporbányát köt össze.

A hatalmas pincerendszert a borok érlelésére és tárolására használják, hőmérséklete kiváló adottságokat teremt az aszú és a szamorodni fahordós érlelésére. A pince több ezer hordó befogadására alkalmas. Az egyik legnagyobb különálló egység a Tarsovits terem, amely öthajós elrendezésével 1500-2000 hl bor érleléséhez biztosít optimális környezetet. A pince felső szintjén, a kőporbányákat összekötő fő átjáróból ágazó hat párhuzamos ágat alakítottak ki a muzeális borok tárolására. Az 1920-as évektől tárolnak ott bort a legjobb évjáratokból.

A pincébe látogatók létszámától függően, három kóstolóterem áll a vendégek rendelkezésére. A Szegi Pincébe érkező vendégek a látogatás során nemcsak a különleges pincerendszerrel, hanem a gyönyörűen megújult kóstolótérben és shopban is élvezhetik a borainkat. Előzetes egyeztetés függvényében, igény szerint borkorcsolya és meleg étel is rendelhető.

 

Kapcsolat:

Rubóczi Renáta
Telefon: +36 70 430 9937
E-mail: szegipince@grandtokaj.com
Cím: 3918 Szegi, Hatalos hegy külterület
GPS: 48°12’22.0″N 21°23’22.4″E
Megközelítés: Miskolc felől a 37-es főúton haladva, a Bodrogkeresztúri elágazást elhagyva, a 44-45. km között, bal oldalon található a pincészet.

Belépés

ELMÚLT MÁR 18 ÉVES?