Skip to content

Jótékonysági borárverés a 28. Budapest Borfesztiválon

Jótékonysági borárverés a 28. Budapest Borfesztiválon

Ismét összefog a borász szakma, a Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hogy segítsen és a Grand Tokaj sem maradhat ki a felajánlók sorából! Az idei Jótékonysági Borárverést egy 60 éves, múzeális, 1959-es 6 puttonyos Tokaji Aszúval támogatjuk.

A Jótékonysági Borárverés olyan nagy múltú esemény, ami minden évben felajánlók és licitálók széles körét mozgósítja. Számos borászat évről-évre érdekes, egyedi, értékes tételeket ajánl fel, melyek eladásából befolyt teljes összeg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számlájára kerül. Az idei Borfesztivál 40 000 darab pohártartója a Máltai Szeretetszolgálat tiszaburai varrodájában készült. A 2016-ban megnyitott üzemmel működő gazdasági tevékenység jelent meg a falu életében: gépek dolgoznak, árut szállítanak, megrendelést lehet leadni, értékesítés történik – csupa olyasmi, ami korábban hiányzott a mindennapokból. A pohártartók elkészítése is hozzájárul az üzem fenntartható működéséhez, ezáltal a családok biztos jövedelméhez. A varroda ugyanakkor nemcsak termelő üzem, de szakmai képzési hely is, az általános iskolás gyerekeknek pedig játékos foglalkozásokkal segít a tanulásban és pályaválasztásban.

A Jótékonysági Borárverés idei célja a tiszaburai varroda gyerekeknek, fiataloknak szóló programjainak támogatása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeretne a varrodában egy új, modern varrószobát kialakítani a gyerekek számára, hogy fiatalon megismerhessék a szabás-varrást, mint szakmát, amit később munkájuk során, hobbiként vagy egyszerűen hasznos tudásként alkalmazhatnak felnőtt korukban. A tervek között szerepel, hogy a varrodában óvodák és iskolák számára tartanak rendszeres foglalkozásokat, illetve új felnőttképzéseket indítanak sok környékbeli nőnek adva ezzel szakmát és lehetőséget a kezébe.

Belépés

ELMÚLT MÁR 18 ÉVES?