Idén is átadták a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát - Grand Tokaj
Hírek

Idén is átadták a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát

2017. Augusztus 28.

Tolcsva, 2017. augusztus 28. – A tokaj-hegyaljai borvidék összefogását jelképezi a Hercegkúton átadott Polgármesterek Bora, melyet ismét a Grand Tokaj készített és idén is igazi borkülönlegességnek számít.

 

Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át Hercegkúton a 2017-es év Polgármesterek Borát, amelyet rendhagyó módon a világörökségi cím 15 éves évfordulójának megünnepléséhez igazítottak.

Idén kettős ünnepe ez Tokaj-Hegyaljának, hiszen az a csodálatos vidék, amely ezeket a kitűnő borokat adja, immár 15 éve tagja annak az elit klubnak, amelyet úgy hívnak, hogy Világörökség része. És ünnep ez azért is, mert idén is elkészítettük a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát, amely limitált kiadás, igazi reprezentatív borkülönlegesség – mondta a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója, Goreczky Gergely.– A Polgármesterek Borából 3800 palackkal készítettünk, tehát limitált kiadásról van szó, mint ahogy 16 éve minden Polgármesterek Bora igazi különlegesség. Az idei palackokban 2016-os száraz Furmint-Hárslevelű-Sárgamuskotály cuvée található, amely most is a tokaj-hegyaljai összefogás jelképe, benne 27 környező település szőlőjével, annak minden ízével, zamatával, színével és illatával – mutatta be Goreczky Gergely a Polgármesterek Borát.

 

15 éve a világörökség része – ünnepi borkóstoló

 

A Polgármesterek Borát a korábbi években a Tokaji Szüreti Napokon adták át és tartalmát tekintve – ugyanúgy, mint a mostanit – a terület 27 településének szőlőjéből készítette el a Grand Tokaj Zrt. A 3800 palack egyike sem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag reprezentatív célokat szolgál. Az idei átadás időpontja jelképes és rendhagyó volt, hiszen Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék 15 éve a Világörökség része. Ebből az alkalomból a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal konferenciát is szervezett a hercegkúti Gomboshegyi pincesorra, az ünnepséget pedig a Grand Tokaj Zrt. borkóstolója egészítette ki. A meghívottak megízlelhették a Grand Tokaj idén Borkiválóságnak nyilvánított és a londoni International Wine Challenge megmérettetésen aranyérmes 5 puttonyos aszúját. De hozta a pincészet a N°8 és Kővágó Furmint száraz borát is, melyek a londoni versenyről egy-egy ezüstéremmel tértek haza és azóta is sok nemzetközi és hazai elismerést begyűjtöttek.