1000 kistermelővel tart a szüret | A Grand Tokaj Zrt. feladata és legfőbb célkitűzése a jó minőségű szőlő felvásárlása - Grand Tokaj
Hírek

1000 kistermelővel tart a szüret | A Grand Tokaj Zrt. feladata és legfőbb célkitűzése a jó minőségű szőlő felvásárlása

2017. Október 13.

A minőségi borkészítés érdekében a Grand Tokaj Zrt. idén azokkal a termelőkkel kötött szerződést tokaji szőlőfelvásárlásra, akik a korábbi években megfelelő minőségű szőlőt szállítottak, és teljesítették a szerződéses feltételeket. Azon termelőktől, akik ültevénye nem a megfelelő egészségi állapotban volt a dokumentált ültetvényellenőrzések során, a társaság nem vásárolt szőlőt.

A Grand Tokaj Zrt. egyik legfőbb célja a minőségi szőlő tisztességes áron történő felvásárlása, ezáltal a helyi termelők támogatása.

Idén több mint 1000 kistermelő teljesítette az elvárásokat, esetükben rendben zajlik a szüret. Eddig közel 30 ezer mázsa szőlő felvásárlása és feldolgozása történt meg a Grand Tokajnál és előreláthatólag még ugyanennyi szőlő és aszúszem várható a szerződött termelőktől november elejéig.

Bízunk abban, hogy azok a termelők, akikkel idén minőségi okokból nem szerződött le a társaság, képesek lesznek olyan minőségi változásra, amelynek eredményeként a jövőben őket is partnereink között üdvözölhetjük.

 

Tolcsva, 2017. október 13.