Hungarian Wine Summit - Grand Tokaj
Eseménynaptár

Hungarian Wine Summit

Budapest, HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ
2022.03.22. -2022.03.24.

Az Agrármarketing Centrum 2022. március 20–24. között első alkalommal rendezi meg nagyszabású szakmai rendezvényét, a Hungarian Wine Summitot. Az ötnapos eseményre magyar és nemzetközi borszakértőket várnak: borszakírókat, kereskedőket, sommelier-ket, Master of Wine szakértőket.

„Ez az esemény – ahogy a Hungarian Wine Business Program rendezvényei is – azt a hosszú távú célt szolgálja, hogy a magyar bor elfoglalja méltó helyét a nemzetközi borpiacon, és még versenyképesebbé váljon az exportcélországok piacán.”

Nemzetközi szakmai meghívottjaink számára a program 2022. március 20-án veszi kezdetét, március 21-22-én pedig Magyarország borrégióiba utaznak kétnapos study tour keretein belül, hogy autentikus környezetben ismerkedhessenek meg borászainkkal és a magyar borvilággal.

A szakmai közönség 2022. március 22-24. között mesterkurzusok és sétálókóstolók keretében ismerkedhet meg a magyar borokkal, továbbá lehetőség nyílik személyes találkozásra magukkal a borászokkal is.

A Hungarian Wine Summit negyedik napján, 2022. március 23-án hat különböző témájú mesterkurzuson vehetnek részt a vendégek. A témák kiválasztásakor a fő szempont az volt, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a magyar borvilág sokszínűségéről, a legfontosabb fajtákról, stílusokról és borvidékekről. A mesterkurzusok előadóinak körét a magyar piacot jól ismerő, neves hazai és nemzetközi szakértők alkotják.