Tokaji Aszú 5 puttonyos édes 2013

Színe vibráló sárga. Illatában nagyon komplex. Az aszúszemekből adódóan botrytis, narancshéj és grillázs, füge és egzotikus virágok, pici kaporral a végén. Kóstolva, ízében nagyon tiszta gyümölcsösség, narancs, birs és körte. A savak kereken és hosszan tartják a bort, a friss újhordós érlelés szépen egészíti ki az ízérzetet. A végén lime-os, grapefruitos lecsengéssel és érett ízérzettel hosszan tölti ki a szánkat. Nagy potenciállal rendelkező, hosszú fejlődési szakasz előtt álló, igazi Tokaji borkülönlegesség.

Fogyasztási hőmérséklet: 12 °C

-->

Szüreti infó

A 2013-as Tokaji Aszú 100%-ban vásárolt aszúszemekből készült. A 2013-as nagyon jó évjárat volt, magas minőségű, botrytis által teljesen átszőtt aszúszemeket tudtunk szüreteltetni.

Borászati technológia

Főleg Furmint és Hárslevelű az alapbor, de kisebb mennyiségben tartalmaz Zétát, Kabart és Kövérszőlőt is. Az erjedésben lévő alapborhoz tettük hozzá az aszúszemeket, 24 órán keresztül áztattuk, majd 2 napig ülepítettük. Az erjesztés tartályban történt, amit egy derítés és a szűrés követett. A Szegi pincénkben történik a hordós érlelés 2014 április-május óta. Első és másodtöltésű 5 hektoliteres hordókban van a tétel, melyeket három különböző magyar kádár készített.

Megjelenés

A bor jelenleg kereskedelmi forgalomban áll.

Vissza a kategóriához (Koronás Tokaji Borkülönlegességek)