Késői Szüretelésű Tokaji Sárgamuskotály édes - Grand Tokaj

Késői Szüretelésű Tokaji Sárgamuskotály édes

Színében szalmasárga. Az intenzív akácvirág illat keveredik botrytis jegyekkel, ami egyedi, különleges jelleget ad a bornak. Ízében a Sárgamuskotály gyümölcsössége, körte, barack, menta keveredik. Hosszasan megmarad a bor krémessége, mézessége.

Fogyasztási hőmérséklet:11-12°C

Szüreti infó

A szőlő szüreti időpontjának megválasztásában találjuk a kései szüretelésű borok kulcsát, az érésnek egy olyan szakaszára koncentrálunk, amikor a teljes érésből adódó töppedést, helyenként aszúsodást, a szőlőszemek koncentrálódását látjuk, s ezt a gazdagságot szeretnénk minden alkalommal az aszúnál könnyedebb, gyümölcsösebb formába önteni.

Borászati technológia

Késői szüretelésű borcsaládunk megjelenését a modern innovációk és az új technológiák, mint az irányított erjesztés és a reduktív technológia hívták életre. A szőlőt a szüret helyéről közvetlenül a - legmodernebb technológiát képviselő - Tolcsvai szőlőfeldolgozóba szállítottuk, ahol a fürtök kíméletes zúzás-bogyózása után, néhány órás áztatást követően, a legkíméletesebben pneumatikus membránprésekkel préseltük ki. Az ezt követő musttisztítás hagyományos módon, ülepítéssel történt, majd az így előkészített alapanyagot fajélesztők segítségével, pontosan beállított hőmérsékleten erjesztettük borrá.

Megjelenés

A bor jelenleg kereskedelmi forgalomban áll.

Vissza a kategóriához (Klasszikus Tokaji Borok)