Tokaji Sárgamuskotály félszáraz - Grand Tokaj

Tokaji Sárgamuskotály félszáraz

Könnyed, gyümölcsös bor, mely magában hordozza a Sárgamuskotály minden szépségét és erényét. Diszkréten jelenik meg fűszeres, behízelgő és a muskotály szőlő jellemző illataival. Az édesség és savtartalom szép egyensúlya mellett ízére a körtés lime-os gyümölcsösség jellemző. Muskotályos íze hosszan érezhető marad. A mindennapok könnyű, kedves itala. Sárgás-zöld színű. Elegáns, érett gyümölcsös és citrusos illatok mellett kamilla és keleti fűszerek jegyei is meg- találhatóak. Ízében a gyümölcsös jelleg dominál, a fehérhúsú őszibarack és a körte a legerősebben. Vibráló, ropogós savak játéka hatja át a bor hosszú lecsengését.

Fogyasztási hőmérséklet:10°C

Szüreti infó

A Sárgamuskotály szőlő kézi szüretelése ládás szürettel a szőlő teljes érésében, egészséges és ép állapotában került leszedésre.

Borászati technológia

Friss, gyümölcsös borok előállításához kiváló alapanyagul szolgál a Sárgamuskotály. Az ép, egészséges szőlőt azonnali kíméletes alacsony nyomású préseléssel dolgoztuk fel. A kinyert mustot ülepítettük, és alacsony hőmérsékleten fajélesztős beoltással erjesztettük, palackozásig reduktív körülmények között tartottuk az elsődleges muskotály ízek, zamatok és a gyümölcsösség megőrzésének érdekében.

Megjelenés

A bor jelenleg kereskedelmi forgalomban áll.

Vissza a kategóriához (Grand Selection)